BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, May 13, 2010

~...jalan2 carik baju raya...~

baca je tajuk post kali ni,,mesti ade org yg akan bermonolog "eh,awalnye..."

awal ke??
b4 ni aku pun x sedar..sampaila satu malam ni,,ade due org kawan fb aku bercerita pasal baju raya dorg..& aku pun mule terpikir,, "raya lg 4 bulan..2@3 bulan before raya tailor da tutup order...so kene cepat ni..."

walaupun da ade kesedaran,,tp sbenanye (siyesly) mmg lgsg xde mood nak g carik baju raya..reasons?? 1st,sbb tatau nak wat fashion ape...2nd,sbb diz year raya macam x raya (sbb 2nd @ 3rd raya da kene g KT)..3rd sbb kat puncak alam ni,,SANGAT2 lah jarang pakai baju kurung..klau x wajib (ari senin) mmg x pakai la...

tp,,miracle-ly,, my mom tetibe ptg td bg msg ckp "nak ikut mak g nagoya x?kalau nak,bersiap..ptg ni mak balik sekolah kite pegi".. hmmm,,macam tau2 je die kan...

so aku pun,,alang2 org da ajak,,ikut je la...maka pegilah kami ke nagoya rawang utk membeli kain baju raya...tahun ni tema purple..so carik pny carik,,last2 jumpe la ngan 1 kain ni...*sbenanye ade jumpe yg laen tp mak x berkenan*...ni je la choice yg ade utk disesuaikan dgn fashion baju raya aku 2 nnt...silelah take a look...



stelah bertanya pendapat beberapa org pasal design pe nak dibuat,,make aku wat keputusan nak wat baju kurung moden..baju biasa je...cuma lengan je laen sket..nak wat lengan double..so nnt kene klua lagi g carik kain utk buat lining lengan pulak...

hmm 2 je la nak cerita lam entry kali ni...xde la menarik pun cite ni sbenanye...tulis pun sbb xde tajuk laen utk ditulis..hahaha...
sekian...c ya in next post....


♥zarl♥

5 comments:

mokteh said...

wah2~ dah ada baju raya
jeles I
huhu..lagi 4 bulan ke raya? maknanya lagi 3 bulan nak puasa kan? TT.........

closedjr said...

cett.. bli bj raye bukan nk bli ntuk ak skali... hahha

l t t l g j h ; said...

spotted! hehehe. ^^

NyNaA said...

weh minatnya dia ngan su ju..hee33..jmput singgah my blog lemonade-nynaa.blogspot.com

Anonymous said...

Agak ar..awal gler!