BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, December 12, 2010

.:jom buat kimbab!:.



akhirnya...menjadi jugak my kimbab...
1st time buat ni...
and lebih tepat, my 1st time buat korean dish...huhu
dah lama da teringin nak buat...
tapi takut nak buat sebab takut xde sape nak makan kat umah...

so disebabkan on 11/12/2010 ada ze:a's gathering kat KLCC, maka malam sebelum tu telah menggagahkan diri untuk buat kimbab..
sebab nanti boleh bawak bagi diorg makan kan?hehehe

sehari sebelum tu google2 dulu resipi n teknik2 nak buat kimbab ni...
untuk makluman korg, kimbab n sushi x banyak beza dia..
cuma kimbab asal dari korea n dibuat dari bahan2 yg dah masak..
sushi pulak asal dari jepun n dibuat dari bahan mentah (sebab 2 sy x makan sushi)
kimbab ni biasa orang buat macam snek..nak piknik ke, bawak bekal g skola ke...cam2 la...

lepas tengok dalam 4 resipi, sy wat kesimpulan, yang kimbab ni x la susah sangat nak buat...
simple je...
bahan2 dia pulak ikut suka hati kita nak letak apa...
dia macam nasi goreng la..yang penting ada nasik,, bahan2 lain ikut la nak letak apa..

oke skang jom kita tengok resipi, tips and teknik2 nak wat kimbab ni ^^

mula dari tengah,atas tu ialah seaweed @ kim..rotate clockwise, next ialah carrot, serbuk lada putih, sosej blackpepper,nasi putih (bab), telur dadar n tuna.

roughly bahan2 dia ialah;
5 helai seaweed
1 pot nasi putih (beras biasa pun xpe)
lobak merah sebatang - rebus @ 'dry fry'
sosej (perasa apa2 pun xpe) - rebus or goreng
telur dadar (nak sedap tambah seasoning sebelum goreng)
tuna 1 tin
seasoning (kat sini guna serbuk lada putih..tapi apa2 perasa pun xpe)
minyak bijan
semangkuk air untuk basahkan tangan

*semua bahan2 boleh beli kat supermarket..saya beli semua kat tesco selayang tp minyak bijan xde jual kat sana so x letak minyak bijan..ok je rasa dia cuma muak sikit sebab ada rasa seaweed*

1) hiris carrot, sosej n telur dadar nipis2 macam dalam gamba.

2) basahkan tangan. gaul nasi dengan seasoning, garam n minyak bijan secukupnya.
*tangan kena basah supaya nasi x melekat2 kat tangan*

3) bersihkan tangan. ambil sehelai kim. pastikan belah yang berkilat 2 letak sebelah bawah.

4)biasa orang buat kimbab/sushi atas sushi map sebab senang nak gulung nanti..tp kalau xde pun xpe..sy letak atas papan pelandas je..

~sushi mat. boleh beli kat supermarket. harga murah je. <>

5)ambil nasi n spread nipis2 atas kim. nak bg senang, tangan kena sentiasa basahkan dengan air so nasik x melekat. n guna sudu untuk spread kan nasi atas kim. lepas 2 tekan2 sikit nasi bagi penyek2 sikit. tepi kim yg belah rapat dengan kita biarkan kosong dalam seinci untuk senang roll...kat hujung belah sana pun biarkan kosong sikit. (tengok gambar bawah)

6)letak bahan2 n biar bertindih satu sama lain. kalau ada bahan yang sticky macam tuna, cheese or mayonis, letak dia kat layer paling bawah (atas nasi). lepas tu baru letak bahan2 lain. susun macam dalam gambar bawah ni.



7)part yang paling kritikal --> rolling. sebenarnye x susah pun kalau cara betul. sebelum rolling, basahkan tangan lagi sekali untuk elak melekat2 kat kim n nasi. kalau melekat nanti kimbab jadi x lawa.

8) untuk rolling, kan ada bahagian kosong yang kita tinggalkan tadi tu, amik bahagian 2 n 'cover' semua bahan2.. nanti jadi macam gamba bawah ni..roll kena ketat2 tau..kena selalu press dengan tangan.


9) lepas 2,roll sampai habis. make sure kat hujung 2 xde nasi2 yang terkeluar. kalau ada, masukkan balik dalam mangkuk nasi yg belum diguna tu. kalau hujung 2 x melekat, letak sikit nasi sebab nasi ni act macam gam.

10)pastu ulang la sampai bahan2 abes. nanti jadi la macam ni bila dah siap.
~ada 5 roll..1 utk donghae, 1 utk moonleader, 1 utk taemin, 1 utk hyunseung, 1 lg utk korang ^__^ *

11) ambil pisau yang tajam, potong kimbab tu jadi 7/8 potong @ ikut agak2 korang.

12)dah siap pun! senang kan? selamat mencuba! ^__^


*thanks to empiremy sebab jadi my first reviewer..dorg cakap sedap..tapi untuk org2 yg senang muak & x biasa makan seaweed macam saya, kena sediakan asam kat sebelah..hehe*



not a chef;
♥zarl♥


Saturday, December 11, 2010

.:DIGI KPOP PARTY!!!:.



tajuk je gempak..
bukan party lagi pun...
party 2 nanti 13 jan 2011...
haaa tahun depan tau x??
tahun depan concert, tahun ni da beli tiket...
awal x awal la....

apa yang menariknye nak citer dalam post kali ni?
aku pun x sure..
yang menariknya maybe sebab 1st time aku beratur lama2 untuk beli sekeping tiket kot...
lama mana?
ada la dalam 4 jam...
x la lama giler kan?
tapi cukup lama la 2 bagi aku..
tu x nak bayang lagi kalau nak beli tiket ss3..
mau aku bermalam luar booth 2..

ermmm.....
kpop party ni featuring artist2 dari CUBE Ent..
macam G.Na, 4 minutes and?? BEAST!!!
and ofcoz la aku pegi sebab beast!

lupa nak bgtau...
kitorg beli tiket ni kat OU new wing..
bukan kat dalam OU..
kat luar..
dorang bukak booth kat situ..
panas giler x yah cakap..
nasib ada beli kipas beast smlm kat kedai ahjumma... ^^

aku pegi nanti dengan dak2 kat bawah ni...
emil edogawa n amy aqila...
beli tiket mana?
yang paling murah...
rm120..
sebab?
bajet....
+ bukan real b2ty..
kalau ss3 wajib la aku beli yg mahal kan...



~mine~

dengar2 cite lagi,
tiket cam x jalan sangat...
maybe sebab dorg buat on weekday kot..
(apeke bengong pun buat masa weekday...aku pun rasa bersalah nak g x)
and lagi satu sbb ONLY digi user can buy d ticket..
one ticket per line pulak 2..
means kalau nak beli 2 tix, kena ada dua line..
kan lagi menyusahkan...
konon2 marketing strategy...
tp x nmpak untung pun sbb org2 like me, beli nombor digi 2 untuk beli tix je..
pas2 da buang jauh2...hahaha XD

abes je beli tix, ada performance from progression (myb) ngan epsilon (myb)..
best dorang dance lagu2 beast!
and fangirls pun start la hysteria..
baru progression weh...bukan beast pun!rilex arrr.....
*cakap org padahal aku pun hysteria*

abes je performance, kitorg pun balik la sume sbb emil kena keje sok..
dia takut penat...
so xde pape yg menarik lagi yg terjadi..
tunggu la kesinambungan post ni lepas 13jan nnt eh ^^

yang pasti,
pasni kena godek2 carik lagu gna n 4minutes..
atleast bagi la ada idea sikit dorg tengah nyanyi lagu pe atas stage 2 kan...
hehehe....

~ hyunseob ♥ ~


not a real b2ty;

♥zarl♥

.:stalking Kim Hyun Joong:.




~04.12.2010~

rush plan..
tau KHJ nak datang pavilion sabtu petang..
tapi malas nak pegi..
bukan minat sangat ngan dia..just suka as jihoo sunbae je...
lagipun tade kawan nak pegi sekali..
so jadi lagi malas...

tapi tetibe,,
jumaat malam 2,,
ada orang upload pic KHJ kat KLIA..
and tetibe rasa.........
rugi pulak kalau x g stalk...
bukan jauh pun umah ngan pavi...
15min je nek kete...

and tetiba jugak~~
amy aqila cakap dia jadi lak nak stalk KHJ petang sabtu 2..
dia datang ngan housemate dia..
so mmg very rush plan..
jumaat midnyte (sbenanye da masuk ari sabtu pun) baru plan nak stalk esok 2...

ari sabtu;
petang dalam pukul 2.30 kot...
jumpa amy n housemate dia,bella..
jumpa kat timesquare dulu..
serang kedai ahjumma...
sempat la aku beli kipas n badge B2ST (sbb sok nye tu hal B2ST lak)..
ngan poster Taemin yg super kyeopta ^___^


pukul 3.30 baru gerak pavi...
kalau ikut schedule KHJ ada kat pavi pukul 5 ptg..
sampai kat pavi org da ramai giler...
banyak kaler ijau je (TripleS punye kaler)...
kitorg pun menyelit2 la celah2 org keramaian 2..
carik spot paling strategik nak usha dia...

last2 tepat pukul 5 (myb lambat seminit dua) KHJ pun muncul depan mata!!
waaahhh indahya dunia!!
semua start hysteria...termasukla aku...*hahahha*
walaupun kena jengket2 nak tengok dia (even da pakai 3inch wedges), kena tolak2 n asak2,peluh n panas giler,,sanggup ouh tunggu...

tapi skejap je dia kat situ rupanye...dalam setengah jam je...
xpe la..better skejap than nothing at all...heee~


~KHJ dari tempat aku~




abes stalk...
jalan2 kat pavi jap...
patah balik sg wang..
amy n bella balik..
aku tunggu cazen aku sbb nak balik ngan dia...
ada la lam 2 jam tunggu..
kul 9.30pm baru smpai umah..
smpai umah asa cam nak cabut kaki...

tu je...
sekian...

bukan TripleS,
♥zarl♥

Sunday, November 21, 2010

.:Terbang ke Kayangan:.



~141010; 20:00 -23:30~

malam yg agak best..
my 1st dinner event since masuk uitm..
dinner ni anjuran Medical Imaging Students Association (MISA)..untuk alumni2 & students medical imaging opkos...
tema dinner ni ; epik kayangan...
memang perghhhh la kan tema...zaman skang ni mmg trend kaya
ngan je..sume nak ala2 Datuk Sheikh Muszaphar pny wedding..hahaha

ouh lupa..venue dia kat victoria hall,holiday villa hotel, subang jaya...
dress code;none
color code;black,gold,white,cream.

my attire;tudung awning gold + hitam,tudung Siti hitam,inner hitam,blouse hitam ada manik2 gold, skirt hitam, chain belt hitam + gold, 4inches wedges gold + black + black handbag.


~kuku pun kaler gold..glemer uols...hahaha~

overall attire sume org (especially pempuan) mmg gempak ahh...kayangan abes...
disebabkan malas nak menulis, so kita tgk gmba je eh?
lgpun,kan a pic worth a thousand words...=)
pic credit to FB MISA members.


~the stage~


~Victorian Hall~


~the hall~

~my table~

~Degree sem7 ppuan..4 ketul ni je yg dtg..huhuhu~

~kings and queens of the night~



~kings and queens of the night with the finalists.
im second from right~
(promote diri...kekekke)



~with dearie classmates~

overall, dinner ni from my view is successful la..tahniah kepada inche saufi selaku pengarah program dan anak2 buahnya yakni dak2 degree sem 5..

tahun2 depan sila adakan lagi yer..kami akan datang selaku alumni lak...hehe

bagaikan puteri,
♥zarl♥











Saturday, November 13, 2010

~...Alhamdulillah...~


.:06112010:.

tarikh yg best..
sebab?
exam is over!!

hahaha..
happy ke?
ntah la...
happy la jugak sbb da leh enjoy kan...
tp sedih la jugak..
sebab pasni da xde exam da (Insya-Allah)..

Alhamdulillah..
habis jugak TUJUH sem kat UiTM dihatiku ni..
walaupun results setiap sem xde la sangat cemerlang, tp ok la sbb x juga sangat teruk...
*errkkk*

final exam sem7 ni mmg leh dikatakan sgt mencabar sbb aku demam yg leh la dikategorikan sebagai "sangat teruk"..suhu smpai 39.5 degree celcius..smpai bengkak2 telinga sbb demam (cam x logik kan?)..terlantar je aku sorg2 kat lam bilik..nak watpe pun x larat..nak berdiri pun pikir seploh kali,,pe ag nak study..so if result x mencapai stended yg ditetapkan,maka harusla paham kenapa...

abaikan cerita 2..da berusaha kan..harusla tinggalkan kepada-Nya yg lain2 tu...yg penting DOA,,walaupun sembayang pun liat *aiyaarrkkk*...

da la...tade mood nak cite sal exam ag..haha...
till then...


with love,
♥zarl♥

Tuesday, October 19, 2010

~...4th clinical @ HSNZ...~

1st clinical kat Hosp. Teluk Intan, Perak
2nd clinical kat Hosp. Selayang, Selangor
3rd clinical kat Hosp. Sultan Abd Halim, Sg Petani, Kedah
4th clinical kat Hosp. Sultanah Nur Zahirah, K. Terengganu.

okey abaikan first three clinical 2..skng nak cite pasal my 4th clinical...

mula2 skali,masa sem6,miss Anne bg list clinical..tgk2 ade HSNZ..and terpikir nak g sbb saje nak jalan2 ganu..org ckp ganu ni best jalan2..lgpun besela kite praktikal smbil berjalan2 kan..pas2 ajak ceepa g skali..die ckp okey..n kebetulan ade lak junior2 yg tgh praktikal kat sana..so tny la dorg, "ok x hosp 2?" n dorg jawab, "oke je...."...maka kompem lah kami berdua utk berpraktikal kat sana sem7 nnt...

bila da sem 7 & da dekat2 nak clinical,tetibe macam2 lak cite2 x best yg kitorg dgr pasal dept kat HSNZ ni..org ckp,staff garang la..x mesra la..strict la..x ley mekap la..kena sopan2 la..itu la..ini la..macam2 la..sampai satu tahap ase macam nak jumpa miss Anne n ckp nak tukar hosp...*dasyat kan*

lagi2 bila kira2 balik,ari yg kena g ganu 2 ialah hari raya ke-3...lagi la potong mood abes2an...tp disebabkan hati ni yg x tetap,maka akhirnye redha la dgn clinical ni..maka pegi la jugak ke ganu raya ke-3 2 dgn dihantar oleh family...

so hari pertama (raya ke-4) rasmila sbg seorg student pelatih kat sana..x amai org pun kat dept sbb amai still cuti raya..bape org je ade..1st day ase cam oke..xde pape yg x best terjadi..1st week 2 keje 3 ari je sbb ari kamis cuti "hari Malaysia"..so far 1st week 2 oke la..

then masuk la 2nd week..da mula ase takut sbb amai staff da kembali bekerja..n mggu ni lak aku kena keje kat MRI..benda yg x pena aku sentuh..lagi la takut mencanak2 kan..tp Alhamdulillah sume nye oke..staffs sume oke..mengajar aku benda2 yg mmg sepatah aku x tau..doctors pun oke..x seperti yg dicanang2kan sebelum2 ni...walaupun pada mulanye dr.Hanafiah 2 nmpak cam garang,tp ekceli oke je...huhu

then masukla 3rd week,4th week and 5th week..sumenye berlalu tanpa ade skali pun aku menangis sbb kena marah ke,kena maki ke,kena tengking ke..mmg siyes,sekali pun x pena..and dalam masa 5 mggu 2 gak,hbgn dgn staffs mmg sgt2 rapat...stiap hari lepak2 borak2 ngan dorg..ngan jxr len pun rapat gak,terutama MRI n CT team la..n x lupa students lain..sume baik2 je..

doctors x baik?meh cakap ngan aku jap doctor mana yg x baik 2?aku ase spanjang aku kat sane aku oke je dgn sume doctor (aku ase la..tatau la dorg ase camne..huhuhu)..radiologists 2 mungkin la ade yg garang sket,tp as long as korg x wat hal,then dorg oke je..dr.Hanafiah siap offer makan2 ag..tp aku je x nak sbb segan..kui3..dr.Romzi pun best sbb ajar kitorg ultrasound n suka explain..sama la ngan dr.Wan Nurhayati..dr.Kama x byk ckp tp kalau tny die,dia jawab je..dr.Elina?pun oke je..walaupun aku x pena tny die pape,tp aku ase kalau aku tny,die oke je..MO dr.Salmi macam dr.kama..x byk ckp..tp oke je..dr.Lah pun baik and cute...dr.Lah byk ckp..tp sian kat dia sbb most of the time aku susa nak paham pe yg die cakap sbb die ckp pekat loghat ganu...huhuhu

kat cni ase plg rapat dgn staff nurse kot..kak wan,kak nor,kak su,kak shida and kak ni...sgt3 best!x lokek ilmu..suka mengajar..suka bersembang (so boley la release tension..hehe)..n amik berat pasal kitorg..last day 2 kak wan siap banje kitorg makan2 ag..time kasih kak wan!!t anak kak wan kawen,jemput kitorg eh!! ;)

jxr yg best antaranye ialah my mentor kat MRI.. en.Imran,en.Nazmi & en.Khairudin..en.Din kalau explain mmg terbaek la!!dr zero smpai paham terus!!CT team pun best jugak..lagi2 en.Azman n en.Norazman..en.Ashaari,en.Shazril & en.Asmari pun best gak...MRI n MSCT team yg lain,wpun x sebut nama kat cni,anda tetap yg terbaik!!

jxr general,walaupun x bape rapat,tp kadang2 dekat2 waktu nak balik 2 smpat gak sembang2 kan..best je lepak nagn dorg..cuma kekadang 2 masalah bahasa je la..susa sket nak paham loghat ganu pekat ni...huhuhu...kak wani,kak wan zack,kak dini,kak amy,kak ida,en. wan peja,izzat,hilmi,alip,mizan n sesapa la...im gonna miss u...

x lupa kat preceptor kak suriani ismail..tanx sbb jd preceptor kitorg..ada masa kite jumpe lagi...

kat PPK..walaupun x kenal rapat (sbb kitorg byk kat MRI n CT je) tp inche2 mmg best..en din,en zam,kak sham n sume2...x smpt nak bergambar sama2 tp insyaAllah x lupa muka...

ok habis pasal hosp..skng cite pasal ganu lak..mmg x rugi praktikal kat ganu sbb dapat jalan2..kalau saje2 nak g jalan,ntah bila kan..walaupun x byk tmpat yg kitorg g (x g pulau sbb masa suntuk),tp berbaloi jugak la..dapat g TTI,muzium,losong,air buah sbrg takir etc2 (tp x smpat nak g mesra mall)..lg yg bestnye kat ganu ni,,mmg susa sangat nak jumep org asing..x macam kat KL..KL ni org luar lg amai dari org mesia..tp ganu x..mostly org melayu..ade sket2 india n cina..tp org asing mmg x smpai 1% pun..

n spnjang 5 mggu kat ganu ni,walaupun x byk,sket2 ade la gak belajar loghat ganu..n slalu gak prektis lg2 dgn patient..smpai bila balik umah, ase janggal nak cakap 'japgi' n 'satu' sbb da bese sebut 'kekgi' n 'se'...hehehhe

hmmm conclusionnye, HSNZ n KT mmg best...looking forward utk kesana lagi...n kalau g KT nnt,harusla wajib g melawat department 2...org2 dept,t kalau sapa2 nak kawen (abe zag ke..kak sherry ke..sape2 ke) jemput la kitorg ni eh...sumpah x malu suh org jemput..tp pduli ape aku..janji dpt jumpe korg...

ni antara gmba2 ygt sempat disnap kat sana....

ade byk lg..aku upload kat sini;

ni lak gamba kitorg pusing2 ganu...

hmm 2 je la setakat ni...aku ase ni la post yg plg panjang aku wat..ni menunjukkan betapa bestnye HSNZ n KT 2...=))


with love,
♥zarl♥





Sunday, October 17, 2010

~...new addiction...~


here they are!!!
introducing to you.....
Empire Boys @ Ze:A


my current addiction....
my 2nd fav kpop band after Super Junior...

camne ley kenal dorg ni?
kenal masa youtube-walking..jumpa 1 vids tajuk "2010 hot kpop songs"..dalam vid 2 ada byk lagu and antaranya lagu dorg tajuk "All Day Long"...first dengar (even for few seconds) da ase cam best...so g carik kat youtube and jumpa vid ni...


slain lagu yg best and members yg good looking, choreography mereka juga sgt2 jjang!x caya?g la tgk vids 2...

ekceli susa for me nak minat rookie group ni..bukan je rookie group..group2 yg da lama macam DBSK & BigBang pun,kalau ikutkan xde la minat sgt..tp Ze:A ni lain..sgt lain..dorg sgt best..and yg menyebabkan dorg sgt best sbb lagu2 dorg semua best and choreography dorg pun best n synchronise...contoh2 lagu dorg yg best + choreography yg jjang;


and this is my bias in Ze:A...

~Mun Junyoung a.k.a Leader Mun~

2 je la stakat ni..malas nak tulis byk2...byk lg post yg menanti..hehe

Ze:A style,
♥zarl♥

~...duabulan...~

fuuuhhh fuuuuhhh fuuuhhh.......


giler berhabuk blog ni......

sedar x sedar da 2 bulan x update blog.....


ni la mende yg terjadi bile seorg yg x rajin nak blogging, tp nak jugak berblogging sbb cambest je tgk org lain blogging.....

bukan xde mende yg menarik nak diceritakan....instead, byk sbenanye benda2 yg best terjadi....tp mmg sumpah sgt malas nak tulis lam blog....

so disebabkan skng tgh ada mood nak berblogging, jadi moh la kite menghapdate blog secara besar-besaran...

yeahhhhh!!!!

till next post...
♥zarl♥

Saturday, August 21, 2010

~...broadband oh broadband...~

~SMS conversation with my celcom broadband dealer~
~21.08.10~

he : aslmkm. hari 2 awak ada bgtau modem awak rosak?
me:wasalam..aah my modem rosak..btw,sape ni eh?
he : sy drpd celcom. awk kat mana?sy nak amik modem 2 repair.
me:sy kat umah kat selayang skng ni.,tp next week balik umah sewa kat puncak alam.
he : alamak. sy nak amik hari ni...
me:da nak wat camne..awak dari s.alam ke?ade alternatif len?
he : jauh 2..u suggest.
me:aa idk la..next week xley ke?if i sent kat center kat wangsa walk ley x?
he : mane ley..nnti u kena maki je. em,kalau rajin u pegi tenten la. kt bangsar. macam mane?
me:die bukak x esok?
he : x bukak la..hari ahad.
me:lor bukak opis hour je ke..tp kira kalau sy g sane ley setel terus?
he : kan ada warranty card. sbb 2 la sy nak amik, sy nak tolg anta kn.
me:tp kan,blkg waranty card 2 ade colum delaer's stamp..tp u x cop pape pun..date of purchase pun x tulis..so x pe ke?
he: sbb 2 la sy nak amik. sy nak anta kn. faham x?
me:aa da 2 meh la amek..haha..tp u gak yg suh anta kat bangsar..ishk..camni la..isnin ni u free x?
he : sbb if next week lmbt sgt. ok isnin i amik.
me: isnin we just meet kat bangsar la..if u amek kat slyg lg bagus,tp if rasa slyg 2 sgt jauh, then jumpe kat bgsar or any place kat kl je la..
he : kn u kat uitm. i amik kat uitm la. knp mst bangsar. u ni.xpaham la.
me:u la yg x paham.i blaja kat uitm PUNCAK alam..bukan shah alam..tp skng i kat umah family kat slyg..so u nak amek kat puncak alam or slyg?
he : ya allah. sbb sy tahu awk kat uitm puncak, sbb 2 la sy nk amik kat sane. sy nak tolg repairkan. tp kan skng awak kat kampung. so x kan la sy nak amik kat sane. sy nak amik hari ni sbb sy nak anta isnin. u patut ucap thanks. sy nak tolong awak k. awk paham x maksud sy?

im seriously really2 pissed off with him bout the "u patut ucap thanks"..like,wth?but,for those who know me,im not the type yg senang maki2..so just replied;

me: ok both misunderstood..so if u nak amek kat puncak,then u ley amek 2moro nyte,isnin or bila2 yg u nak..i da x kisah sbb i da tunggu u for 3 weeks..and this is called customer service..i beli barang u,got probs n u yg kena responsible,k?owh,tanx btw..

sent the message with hati yg menbara!
and he replied;

he : sbb 2 la sy nak amik. sy tolg repair. sementara 2 sy bg pakai modem sy. sy kerja dibawah arahan. bos sy bg arahan mlm td. so sy kena setelkn hari ni. tp u xda. isnin la ye.maafla if menyusahkan. sy kerja ikut arahan.
me: orayt..sape bos u?amer ke?
he : aah.die bos i.

hmm nasib baek mintak maaf...sejuk la sket hati.....


~and here's the almost full story about my broadband~

early july,i went to plaza alam sentral and subscribed for celcom broadband student package..back home,everything was okey till the third day when suddenly my lappie gone auto shutdown while im using that bband..i was shocked and just restart my lappie..couldnt figure what's wrong,i just continue with my work..and suddenly my lappie went shutdown once again..
-__-'

idk if its caused by my bband bcoz i hv used my friend's before and there's nothing wrong..plus my other housemates are using the same bband and they face no such prob like mine..

few days gone,and suddenly i realised that my avira antivirus was deactivated..well,,i dont do it myself..try to activate back but got some errors...another -__-'...

and the bband,not gone well also..its hard to tell,but just imagine that i hv 2 keep on uninstall-reinstall-uninstall-reinstall......... like FIVE times PER DAY!!well,im kinda tinggi kesabaran eh??

still using it though coz there's no other way to access the internet..the shut down thingy never happened again after that till the third week im using it....where it happens again THREE times...

so i sms-ed the dealer,amer (this is around early august) and tell him bout the probs..he said he will go to my place and take the modem and sent it to the center and settle my probs...well,thats not happened,,till today....(which is about three weeks...)

Sunday, August 8, 2010

~...my current boyfies...~

so this is a diary of a playgirl..
lolsss...

so many boys caught on my eyes recently...just wanna share my interests with u...hehe

1)the first and will always be the first

Super Junior Lee Donghae

2)2nd bias;i just realized that he's cute and hot during 4jib promotion...kekeke
Super Junior Lee Sungmin

3)the boy that i only know when im watching Lucifer MV..seriously i only know Minho in SHINee before...hahah XD
SHINee Lee Taemin

4)the chubby2 boy... ♥ his cute face and his powerful voice...=)
SS501 Heo Youngsaeng

5)another cute boy..the maknae of tvxq..been long since i heard the latest news bout him...miss him... T__T
TVXQ Shim Changmin

6)latest pretty boy..starts to like him on their comeback song "all day long" on 8th may 2010..some said his face looks like kim bum..
Ze:A Park Hyeongsik

im still searching for my seventh boyfie...kekeke

so what say you??i pretty much like pretty boys huh?? ;)




will let u know once i got the seventh...
♥zarl♥



Wednesday, August 4, 2010

~...sem se7en...~

se7enth sem...

forth year...
final year...

the last sem which i got classes to attend...
the last sem which got final exam at the end of the sem...
the last sem which require me to go for clinical for five weeks...
the only sem which i stay in rumah sewa...

the sem which is quite free actually...
just got four subjects...
classes are on monday morning, wednesday evening & thursday...
that's it...

so many free times, yet so lazy to study...
still waiting for the very last minutes to do the assignments...
still studying last minutes for the tests...

k-popping like there's no tomorrow...
well,that's a must...
something that i totally cant endure...
cant resist...

staying with mates in rumah sewa...
5ive of us...
zero-furnished house...
but that's okey...
wouldnt stay here for long...

will go for 4th clinical at hosp sultanah nur zahirah,KT...
just two of us...
far,far,faaaarrrr away from home...
and it's in raya month...

hmmm....
at this time...
staying up late...
suppose to studying or doing assignments...
but,,,
zarlieyla will always be zarlieyla...
no matter how old is she...
no matter how time and things changed...
from 1st sem to 7th sem...
still like this...

will i changed???


xxx,
zarl~~

Sunday, August 1, 2010

~...ELF meet-up...~

.:100730:.


one of d day yg patut letak lam my history calender..sbb??sbb 1st tyme in my life kluar amai2 ngan ELF!!before2 ni just sembang2 kat fesbuk & twitter je...ni baru la nak jumpe..lebey kurg macam blind date jugak la...kui3...

amai jugak yg join..11 org..mmg HEElarious lah!!1st tyme jumpe tp cam da kenal dari kecik...hahahah well shows that ELFs are like family kan...activity kami,,mula2 je dah serang redbox..melalak2 nyanyi lagu korea...best ouh!!!+ ngan dance lg...maunye x havoc....

*dalam RedBox*
~belakang LtoR;knik,pinat,me,kyna,eynah,piko,aten,anis,aryanti,ahjumma(hehe)~

pas2 da abes melalak,kitorg g timesquare lak..bila dah keluar ngan ELF,,mmg wajib sgt3 lah g kedai ahjumma @ mystarz collection 2 kan...abes la dak2 ni borong barang2 suju...senyum lebar je ahjumma 2 untung byk...hahahhaha....lama jugak kitorg kat kedai 2..dalam an hour myb??


*my stuffs bought at ahjumma's shop*
~LtoR;BIC1,bonamana phonestrap,nametag & keychain~


pastu jalan2 kat timesquare,,lepak2 & tangkap2 gamba...memekak sal suju cam timesquare 2 ELF yg punya...hahaha...
*urineun ELF o-yeo!!*

then plan nak g makan kat pavi sbb makan kat ts x bape nak best..unfortunately i hv 2 balik umah sbb my sis ade hal..die ley amek waktu 2 je. (around 6.30pm)..bajet nak balik around 8..so dorg2 je la yg pegi pavi..makan2,gossiping,spazzing,hysteria.......*jeles tahu!!!*

*@ pavi foodcourt..im not there...T___T*

so in conclusion,ELF meet-up mmg daebak lah!!semua pun sporting & friendly...x ase kekok pun jalan2 dgn ELF ni...sgt3 looking 4wd for more ELF xtvties...so ELF if ade pape xtvt jgn lupa jemput saye ye....^___^


aranghamnida ELFs,
♥zarl♥



Saturday, July 17, 2010

~...new sem...~

oww yeah..final year..my 4th year in UiTM..the last year before my graduation day..


this sem;5 subjects (radionuclide imaging-RNI,technology entrepreneurship,healthcare info system,admin & management in Medical Imaging & clinical practice 4),9 weeks of lesson weeks,5 weeks of clinical (at HSNZ,KT), 2 weeks of study week,a month of final exam...

Friday, July 2, 2010

~...MyStarCollections update!!!...~


hi my dearly fellow ELFs!!!!this post is specially dedicate to all of you!!

so on 10.06.30,im going 2 Berjaya Timesquare and of course singgah kat "kedai ahjumma" @ Mystar Collections shop kat tgkat 5 tu..and here's some update bout me & that shop..^^

a night before,im asking ELF in Twitter & Fb if they want me to buy anything for them..so fatin shahirah @ athen, fajrina rifa'i @ fajin, akhlily, shida yusoff and some ELF ada request for some stuffs & latest update dari kedai 2..

since athen nak phonestrap Donghae,so masuk2 je kedai 2,sy pun carikla if ade latest phonestrap..and memang ada!!daebak lah!!latest pic dr 4jib & bonamana performance lagi..rasanya sume members ada..yg suju pny pun ade..i bought two Donghae's for me & athen,and two Kyuhyun's for shida & lyn zulkifli..

*lawa kan walaupun serabut..hehe*

pastu,lily mintak surveykn harga BIC3 kat sana..so i ask la ahjumma 2..die cakap,BIC3 ada two version..one printed in Korea & one printed in HongKong..the one printed in Korea cost rm200 while the one printed in HK is only rm90!!!believe ur eyes..its only RM90!!!ahjumma cakap lagi,quality die sama je..things inside pun sama..the CD,books,poster..and that version tggal lagi 4 je..next batch,the price akan naik to rm120..so after thinking for a while *sambil menge-check2 purse berulang kali*, sy pun rembat la BIC3 tuh..


*this is how it looks like..no differ from one printed in korea*

lagi,ade payung suju..tp for SS2..nak beli tp my friend ckp,better tggu if ada version ss3 nnt..pastu,ada cincin "Super Junior"..lawa..kaler sapphire blue..rm29.90..tp da out of budget so taley beli..TT___TT

key chain & buttons pun ada banyak yg baru tp tanak beli sbb da ade byk da..+ saving for ss3..huhu..ahjumma ckp,,bese barang baru sampai around 5hb-10hb..so nnt datang lagi la...

owh,lupa lak..lepas beli BIC3 tu,,ahjumma bagi membercard to me..tatau ah pulak pe syarat2 nak dapat member tu..lupa nak tny sbb kelam kabut nak balik da tyme 2..die ckp,bila ada membercard,if beli barang next tyme,ley dapat 5% - 10% discount!!menarik tu kan!!

*tulisan sumpah buruk..sbb nak cepat*

last sekali,nak bgtau..idk why,,tp ahjumma & unnie sangat2 baek aritu..siyes!!tetibe ase sayang kat mereka..*ngaaaaaa* myb dorg takut customer lari kot..sbb persaingan yg agak dasyat dr on9 shop..heheh...

i guess that's all..pape nak tanya or komen or saje2 nak conteng my blog,sila2 la leave ur comments...=)

till then,
saranghamnida ELFs,
♥zarl♥

Thursday, July 1, 2010

~...gurlz outing...~


...100630...

setelah hampir2 dua bulan aku dok umah,,akhernye arini baru dapat kuar ngan kawan2 lama..kawan2 dak hostel SMKSP dulu..aku ke yg busy??ooowhhh mestila tidak..kawan2 aku la yg busy..keje la,practical la,short sem la,intersesi la,mende la.....

so setelah diplan oleh hidayah shah @ hikari,,maka kami pun keluarla g timesquare..x amai pun yg join..4 org je..huhu..aku,izzah,iee & fafa..cam yg aku ckp tadi la..yg laen2 busy..so x dapat join..

*LtoR;farah nadirah,izzah irienna,hidayah shahrudin...*

disebabkn kuar just 4 org,so agendanye hanyalah makan2 kat foodcourt (dengan air2 pelik yg dak2 ni order), tgk wayang cite The Karate Kid,jalan2,shopping2 & borak..

aku cam bese la..g TS mesti g kedai MyStarz Collection kat hujung dunia kat tgkt 5 2...kedai 2 jual barang2 kpop..sesuai la untuk kpopper cam aku ni.. *bab ni update kat next post..sbb panjang cite die..*

skng meh nak cite sket pasal cite dalam cinema tadi..cite The Karate Kid 2 ok la..layan gak..sbb cite Jackie Chan kan,,so ade la part2 yg lawak..*muka anak Will Smith 2 sgt lawak key..lolsss*aku suggest korg tgk la cite 2 kalau x tgk ag..x rugi..

okeh tinggalkan cite 2..ni ade cite yg lagi gempak..dalam cinema 2,kitorg duduk 2nd row dr blkg..tetiba tgh cite 2 climax,, *masa kungfu competition if korg tau* orang2 yg dok blakang kitorg @ yg duduk blkg skali,,menjerit2 cam pe je..so kitorg pun tny la kenapa..guess what??dorg ckp ade TIKUS!!! gile yucking!!da la cite tgh climax,,pastu ley lak tikus 2 wat iklan..aisshhh...kacau betul..seb la cite 2 da nak abes tyme 2..and seb bek jugak la tikus..kot lipas da melompat-lompat da aku..huhuhu

pas tgk wayang,kitorg g solat,jalan2 and beli2 barang sket..around 5.30,kitorg pun bertolak la balik..otw balik,,cik fafa bagi ole2 dr UK..teh perisa pomegranate @ delima..tanx eh cik fafa!!


pasni plan nak buat "majlis berbuka puasa" among 3rd batch smksp..mintak cik fafa yg arrange kan..ley kan cik fafa?? ;)
rindu nak kuar amai2 cam dulu..rindu kat korg sume la senang cite!!hope menjadi la program 2..& hope i can join it...


till next post,
♥zarl♥

Monday, June 7, 2010

~...as expected...~

seriously betul2 macam pe yg aku expect....


blog ini akan jarang2 diupdate sbb tuan blog ni secara semulajadinya sgt2 malas nak ber-blogging...
even ade mende2 menarik yg terjadi pun,still malas nak tulis lam blog...ni tengah cuti..kot da start blaja balik nanti mesti lagi jarang blog ni di-update.....huhuhu....

xpe la...x kisah la jarang update pun..bukan ade follower setia...hahaha...

till then,,

♥zarl♥

Thursday, May 13, 2010

~...jalan2 carik baju raya...~

baca je tajuk post kali ni,,mesti ade org yg akan bermonolog "eh,awalnye..."

awal ke??
b4 ni aku pun x sedar..sampaila satu malam ni,,ade due org kawan fb aku bercerita pasal baju raya dorg..& aku pun mule terpikir,, "raya lg 4 bulan..2@3 bulan before raya tailor da tutup order...so kene cepat ni..."

walaupun da ade kesedaran,,tp sbenanye (siyesly) mmg lgsg xde mood nak g carik baju raya..reasons?? 1st,sbb tatau nak wat fashion ape...2nd,sbb diz year raya macam x raya (sbb 2nd @ 3rd raya da kene g KT)..3rd sbb kat puncak alam ni,,SANGAT2 lah jarang pakai baju kurung..klau x wajib (ari senin) mmg x pakai la...

tp,,miracle-ly,, my mom tetibe ptg td bg msg ckp "nak ikut mak g nagoya x?kalau nak,bersiap..ptg ni mak balik sekolah kite pegi".. hmmm,,macam tau2 je die kan...

so aku pun,,alang2 org da ajak,,ikut je la...maka pegilah kami ke nagoya rawang utk membeli kain baju raya...tahun ni tema purple..so carik pny carik,,last2 jumpe la ngan 1 kain ni...*sbenanye ade jumpe yg laen tp mak x berkenan*...ni je la choice yg ade utk disesuaikan dgn fashion baju raya aku 2 nnt...silelah take a look...



stelah bertanya pendapat beberapa org pasal design pe nak dibuat,,make aku wat keputusan nak wat baju kurung moden..baju biasa je...cuma lengan je laen sket..nak wat lengan double..so nnt kene klua lagi g carik kain utk buat lining lengan pulak...

hmm 2 je la nak cerita lam entry kali ni...xde la menarik pun cite ni sbenanye...tulis pun sbb xde tajuk laen utk ditulis..hahaha...
sekian...c ya in next post....


♥zarl♥

Saturday, May 8, 2010

~...he call it cabaran,,i call it mengisi mase lapang...~

i got this so-called cabaran dr adek botak @nazree dongsaeng...
cabaran die camni;;

"Go to your profile,select the 8th photo folder.
Select the 8th photo in that folder.

Post that photo along with the story behind it.

Then challenge 8 blogging friends to do the same"

so,,adek botak,,as you wish,,i take the challenge...
& here we go!!!



so skng nak bgtau cerita disebalik gmba ni...
gmba ni dicaptured mase saye & nailah kadir berpraktikal utk kali ke-3..
tmpat ni kat jabatan pengimejan diagnostik,hosp sultan abdul halim,sg petani,kedah..
tarikh x igt & malas nak check tp ni ari last b4 kitorg bercuti raya (tahun 2009)...

org2 dlm gmba ni,,dduk dari kiri,,name die cik nur farah fadhilla...
die ni dak uniKL & sebaya ngan kitorg (88-ier)...
asal kuantan,,skng pun dok kuantan ag...mase ni dorg tgh prac sem last..so da lame la dorg kat cni...
kami berdue tersangat2lah ngam ho....sbenanye,,susa bg saye utk keep in touch dgn students len yg jumpe time prac...tp dgn die ni laen...even smpai skng pun still keep in touch walaupun jarang2...

oke yg kat seblah die 2,,cik nailah kadir @ my only prac partner kat HSAH 2...nak cite pe sal dak ni eh??hmmm,,die ni my classmate kat uitm..asal penang tp skng dok kat kangaq,perlis...anak kedua dr 5 beradik...dlu skolah matri...kitorg kenal dr 1st day reg kat uitm lg..sem1,sem2 & sem3,,kitorg berkongsi katil...ooppsss,,,bukan 1 katil...tp saye katil bawah,,die katil atas...besela katil kat alamanda 2...sem 4 da terpisah uma tp cam xde efec sbb almost ari2 dok lepak bilik die..hahaha...

yg seblah nailah 2,,name die cik nadzirah...tatau ah pulak name pnjg sbb x rapat dgn die...kitorg pggil die kak nad sbb die tua 2 tahun...org kedah,,tp x igt kat mane...SP gak kot...hmm,,tatau ah nak cite pe sal akak ni...sbb mmg x rapat pun...huhuhu

oke skng smbg dgn yg berdiri kat blkg 2..yg pakai tudung hitam 2 name die syazana sabri...pggil die zana...asal mane ntah,,tp skng dok kat SP...die ni sebaya gak ngan kitorg...da ade bf,,tp dgr2 ari2 ade doc masuk meminang...yeke cik zana??hehehe...

and d last one in d pic,,berdiri pakai tudung creme ialah kak dila...name penuh die lupa la..huhu...asal mane eh??negeri 9 kot...die ni pun tua due tahun dr kitorg...xde la x rapat dgn die,,tp x la rapat giler...bese2 saje...yg pasti,,pas abes prac mmg lost contact...huhuhu

sbenanye dak2 unikl ni ade 6 org..yg dalam pic ade 4 org..yg xde dalam pic sorg llaki & sorg ppuan...xpe kite abaikan yg llaki 2...ni nak cite sal ppuan 2....
*oke ini suda out dr this challenge i know.....

so this lucky girl is Nur Aisyah binti pe ntah...die yg at my left...yg pakai tudung purple corak2 2...die asal perak,,tp skng dok KL...i hardly saying this,,but i really wanna say that she's one of my besties...^^
seriously,,she makes me know myself better,,without she realize it...kepala pun mmg da ngam....malas nak cite panjang kat cni...some things are hard to tell by words..just nak bgtau yg i heart her....=))

okay so that's all utk post kali ni...disebabkn x active berblogging,,so tatau nak tag sape 8 org 2....harap maap yer....
see ya in next post!!



♥zarl♥






~...my current addiction...~

.:07.01.2010:.

ade ape dgn tarikh 2??
okey,,that is the date when i first knew about Super Junior, first time listen to their songs (the 1st song i know is Haengbok@Happiness) & first time I fall in love with Donghae (skng suda jatuh chenta beribu2 kali dgn bliau..)

back to that day,,it's a damn bored friday night...seriously i got nothing to do...maklumla,,awal2 sem...then suddenly i hear a cute song which my roomate, Zainor Fariza tgh pasang...yeah,,it's haengbok...disebabkn that song is very cute + im bored,,then mintak la lagu 2 + lagu2 korea yg laen dr my roomate 2..(im not a kpopper before)...

guess what??
that night,,i listen to that song for __ timessss,,i search for d lyrics,,i googled bout em,,i googled their pics,,their other songs,,their info,,& everything related to them....
& starting that night,,officially,,I have become an
EverLasting Friends (ELF)
it is really a miracle that happened in one night...i still thanked my roomate for that....^^





♥zarl♥

~...its been loooonnggg...~

ANNYEONG!!!

okay..meet again...
its been loonnggg since my last update...(my last post is november LAST YEAR!!) LOL
serius...da lame gilerrr x berblogging...even sometimes terasa nak berblogging,,tapi,,sgt MALAS....

ade sape2 terasa nak tau kenape saye tetibe rajen nak update blog??
jawapannye ialah....my JUNIOR!!!
ok,,not my love SUPER JUNIOR....tp betul2 junior...
my junior kat uitm...(u know who u are,,adek botak...;p)
beliau kelihatan seperti sgt eager nak membace blog saye...
jadi,,disebabkan skrg tgh cuti 2 bulan,,make dengan dorongan beliau (yeke??),,saye pun menghidupkan lah balik blog ni....
hopefully this time akan rajin meng-update..(walaupun asenye tak....)


♥zarl♥